•  

  Kent u ons nieuwe boek 'Vasthouden is loslaten?'

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leadership Journey: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Directievoorzitter Obvion: samenwerking met Winner leidt tot daadwerkelijke verandering

 •  

  Benieuwd hoe Winner vleugels geeft aan Red Bull?

 •  

  Onze impact gratis ervaren? Informeer naar de mogelijkheden.

 •  

  Lijkt het gras altijd groener bij de buren?

Nieuwsberichten

Leadership Journey 21-24 september 2018

Voor een groep leiders van diverse...

Lees meer

Inspirerende Management Ontwikkel Leergang afgerond

Onlangs hebben we weer een mooie Management...

Lees meer

Red Bull

05-09-2014

Red Bull geeft vleugels met Winner Leadership Program

 

Red Bull heeft ambitieuze groeiplannen en om het next level in business succes te bereiken, is een next level leadership nodig. Deze groei vergt aanpassingen qua organisatie, professionalisering en structuren. De MT leden en de Middel Managers wensen een versnelde ontwikkeling met betrekking tot teamwork en onderlinge coaching, inzet op strenghts, strategische effectiviteit en slim werken.

 

Winner aanpak; co-creatie

In co-creatie met Red Bull heeft Winner een maatwerk Leadership Program opgezet dat de deelnemers zowel individueel als in teamverband vleugels geeft. Allereerst wordt ieders eigen persoonlijk leiderschap onder de loep genomen en gekeken hoe ze hun talenten ten volle benutten. Vervolgens wordt er gekeken naar het teamfundament en leren de deelnemers hoe ze meer rendement uit hun eigen team kunnen halen. Daarnaast ligt de focus om de feedbackcultuur te versterken en professionaliseren, waarbij iedereen elkaar aanspreekt en gevraagd en ongevraagd feedback geeft. De laatste sessie gaat over organisatieonwikkeling en hun invloed en impact hierop. In een rondetafelsessie vond een dialoog plaats met managers uit andere organisaties over leiderschap en organisatieontwikkeling.

 

Dit strategisch vermogen van de deelnemers wordt versterkt door het werken in vier Value Projectteams met een multidisciplinair karakter. De benodigde tijdsinvestering vereist van de deelnemers dat zij efficiënter gaan werken en meer gaan delegeren. Voor de gemiddeld jonge groep managers is dat een uitdaging. Winner coacht de directieleden zodat zij als een waardevolle coach voor de Projectteams fungeren. Periodiek worden de Projectteams begeleid in het proces zodat het geleerde in de praktijk wordt doorvertaald. Om de verandering helder te maken, worden er vier spiegelmethodes ingezet: paarden, externe gasten, buddies (peer coaching) en Winner coaching. Voor de deelnemers was dit inspirerend, confronterend en waardevol. Door de variatie van denk- en doe sessies beklijft het geleerde maximaal.

Jaar 1 van het Leadership Program werd afgesloten met een feestelijk event waarbij de vier Value Projectteams trots hun geboekte resultaten op individueel-, team- en projectniveau presenteerden. Het team met het beste integrale resultaat werd tot winnaar benoemd.

 

Resultaat

Het MT is erg trots op de resultaten die de Middel Managers 1 jaar geboekt hebben, zowel op individueel alsook op groeps en organisatie niveau. Stilstaan leidt tot vooruitgang,.. Giving wings to people and ideas in de praktijk gebracht!