•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Introductiefilm

Samen nieuwe wegen verkennen

20-04-2020

Blended learning krijgt door de huidige situatie in een sneltreinvaart gestalte. In de afgelopen periode zijn we met onze klanten op diverse manieren online aan de slag gegaan. Het heeft wel wat van ieders verandervermogen gevraagd om dit tot een succes te maken. Enkele quotes die mogelijk herkenbaar zijn voor je:

“Je zit al in de breakout room, maar je moet even terug naar de main room, daar zijn de anderen nu."Oh waar is iedereen nu? Hoe kom ik daar?”
“Wacht even, niet allemaal door elkaar heen praten.”
“Wat zien jullie nu? Ik heb mijn PowerPoint gedeeld, maar k zie jullie niet meer….”

Al veel langer was ik me bewust van het feit dat we ‘blended learning’ veel meer zouden kunnen ontwikkelen en uitproberen. Maar ja, geen tijd en stiekem ook geen zin. Ik voelde me helemáál niet nieuwsgierig naar alle nieuwe technologie en mogelijkheden van platforms. Ik had ronduit weerstand en voelde me onzeker. Hoezo belemmerende opvattingen? Maar verandering vanuit externe urgentie is zeker niet verkeerd.

Vlak voor de start van de eerste pilot in Zoom, waarin we alles ontwikkeld hadden en uitgeprobeerd, moesten we vanwege veiligheidsredenen omschakelen naar Microsoft Teams. Dat voelde even alsof je vlak voor de finish van de Zevenheuvelenloop teruggestuurd wordt, omdat je een verkeerde afslag genomen hebt. De wijzigingen in mogelijkheden van break-outrooms, delen van documenten en polls waren weer even schakelen, zeker voor een digibeet als ik. Gelukkig zijn mijn dochters al volwassen en had ik daardoor geen last van schreeuwende kinderen om me heen die niet naar school mogen.

De eerste pilots zijn heel goed gewaardeerd met een 8 als gemiddelde. We hebben de verschillen in ons trainersteam goed weten te benutten, op gebied van inhoud, techniek, gesprekken met de klant, didactiek etc.  Samenwerken was al leuk, maar gaat ook nu gewoon prachtig door in 1+1=3 projecten. Wat een energie geeft dat. En dat alles op afstand en via online platforms.

Nu zien we dat er trots en zelfvertrouwen ontstaat, bij ons en bij de klant. Dat geeft veel nieuwe energie. Dat leren leuk is, wist ik al. Dat het na enige tijd ook leuk is als je eerst niet wilt, weet ik nu nog beter! En dat maakt me trots en blij. Trots op ons team en onze dappere klanten!

Graag hoor ik ook jouw ervaringen met de toegenomen hoeveelheden online contact. Wat vind je er van nu je minder hoeft te reizen?

 

Hartelijke groeten,

Eva BeerendsReacties

Geen reacties gevonden.

Laat een reactie achter