•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

Nieuwsberichten

Uitnodiging voor HR professionals in DGA- en familiebedrijven

Wij verzorgen op 18 april a.s. een...

Lees meer

Waanzinnig mooie en waardevolle Leadership Journey Botswana

Afgelopen week hebben we een inspirerende...

Lees meer

VolkerWessels

30-01-2015

VolkerWessels wil het ondernemerschap stimuleren op alle niveaus in de organisatie, mensen mobiliseren en het klantdenken bij managers versterken. 

 

Jan van Rooijen, CFO VolkerWessels: "De Management Ontwikkel Leergang (MOL) vindt plaats in co-creatie en nauwe samenwerking tussen VolkerWessels en Winner. De leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam. Deelnemers groeien in hun rol als project- of lijnmanager, danwel stafrol en maken een flinke stap in hun leiderschap met toegevoegde waarde voor VolkerWessels. Doorgroei in de organisatie ondersteunt de successieplanning van toekomstige managementposities."

 

Winner aanpak; co-creatie

In co-creatie met de VolkerWessels Academy, stuurgroep en managers zelf heeft Winner een Management Ontwikkel Leergang opgesteld met een combinatie van de kracht van samen leren met een individuele aanpak. Het programma is flexibel en wordt aangepast aan de actuele behoeftes van de deelnemers. Allereerst maakt de groep verdiept kennis met elkaar en wordt er een veilige omgeving gecreëerd. De schermworkshop biedt een goede reflectie van ieders reactie op diverse leiderschapstijlen. Vervolgens wordt men gestreched op weg naar teamleiderschap. Middels outdoor teamopdrachten wordt met nieuw gedrag geëxperimenteerd. Daarnaast is er voldoende rust in het programma ingebouwd ten behoeve van reflectie. Het strategisch vermogen van de deelnemers wordt verstrekt door het werken in vier business projectteams met een multidisciplinair en real life karakter. Winner coacht de managers van de deelnemers zodat zij als een waardevolle coach fungeren. Periodiek worden de projectteams begeleid in het proces zodat het geleerde in de praktijk wordt doorvertaald. Het belang van de leergang wordt benadrukt in een dialoog met de CFO. Praktijkcases worden geoefend met acteurs en tevens wordt de verbinding met de praktijk helder middels de inbreng van actuele cases door externe gasten. De deelnemers ervaren hoe ze verbinding maken met een klant en hoe klantbehoeften helder worden; impactvol en zeer leerzaam. Door de variatie van denk- en doe sessies beklijft het geleerde maximaal. Het traject wordt afgesloten op het VolkerWessels hoofdkantoor waarbij elk van de vier projectteams een presentatie geeft over de projectresultaten en wat men als individu en projectgroep geleerd heeft. Hierbij zijn het topmanagement en de leidinggevenden van de deelnemers ook aanwezig. Zowel het publiek als het panel (van stuurgroepleden) kiest een winnend team.

Resultaat
De deelnemers zijn gegroeid in hun rol als project- of lijnmanager en zijn door het uitdagende programma verder geboeid en gebonden aan VolkerWessels. Doorgroei in organisatie helpt bij successionplanning. Inmiddels hebben we 160 managers getraind en zullen er nog meer volgen.