•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

Nieuwsberichten

Uitnodiging voor HR professionals in DGA- en familiebedrijven

Wij verzorgen op 18 april a.s. een...

Lees meer

Waanzinnig mooie en waardevolle Leadership Journey Botswana

Afgelopen week hebben we een inspirerende...

Lees meer

TenneT

05-09-2014

Leiderschapsontwikkeling Internationale Top TenneT

 

Leiderschapontwikkeling voor Internationale Top 30 van TenneT, alsook managers en hoofden t.b.v. realisatie nieuwe strategie en integratie culturen na fusie Tennet met Transpower in Duitsland. Doel is om alle medewerkers te mobiliseren om versneld mee te gaan met de steeds sneller veranderende omgeving binnen Tennet alsook daarbuiten in de markt.

 

Winner aanpak; co-creatie

Op basis van intakegesprekken heeft Winner samen met de leiders in de diverse echelons een tweejarig leiderschapsprogramma ontworpen. Daarbij zijn er interventies met thema’s als authentiek leiderschap, mobiliseren medewerkers in een sterk veranderende omgeving en organisatie, ondernemerschap, outside-in denken en verbinden met stakeholders. Tevens concretisering en integratie nieuwe manier van werken en cultuur in de diverse teams in de day to day-business. Tijdens de eerste Module zijn eveneens projectgroepen geformeerd die werken aan door de Raad van Bestuur ingebrachte businessprojecten. Gedurende tien maanden werken de groepen aan deze businessprojecten. Tijdens supervisiesessies worden de projectgroepen hierbij begeleid door Winner. Daarbij staan zowel de resultaten, het proces en de individuele leercurve centraal. De resultaten van de diverse projecten zijn gepresenteerd aan de Raad van Bestuur resp. het Senior Management van Tennet en hebben tot allerlei concrete acties, initiatieven en resultaten binnen de Tennet-organisatie geleid.

Als spin-off zijn ook de middenkader leidinggevenden en de Young potentials actief in het programma betrokken.

 

Resultaat

De culturen van Tennet in Nederland en Duitsland zijn naar elkaar toe gegroeid. Er is een substantieel betere verbinding en samenwerking tussen het internationale management alsook verticaal tussen de managementlagen. De diverse projectgroepen hebben tot indrukwekkende resultaten geleid aan de business-kant van de organisatie alsook binnen de Tennet-organisatie. De diverse leiders zijn aanmerkelijk aantoonbaar gegroeid in hun leiderschapsrol, voorbeeldfunctie en mobiliserend vermogen richting de overige medewerkers van de Tennet-organisatie. Kortom, klaar voor de toekomst! Het was een intensief en inspirerend traject waarin het Winnerteam samen met de klant een mooie change-transitie met topresultaten heeft gerealiseerd.