•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

Nieuwsberichten

Uitnodiging voor HR professionals in DGA- en familiebedrijven

Wij verzorgen op 18 april a.s. een...

Lees meer

Waanzinnig mooie en waardevolle Leadership Journey Botswana

Afgelopen week hebben we een inspirerende...

Lees meer

CBRE wil van 'best in class' naar 'World class'

10-01-2017

CBRE is een globale vastgoeddienstverlener met ruim 65.000 werknemers en genoteerd aan de New York Stock Exchange. Gezien de snelle veranderingen in de markt is het cruciaal om vanuit het ketendenken in netwerkachtige (project) structuren wendbaarder en sneller te kunnen acteren richting de klant.

De klant wenst een veel meer doorleefde integrale dienstverlening en een warmere verbinding in het klantcontact. Op basis van de klanttevredenheidsonderzoeken en de engagement resultaten intern, bleek dat hier duidelijke winst te boeken viel. Dit is in Nederland de basis geweest om in partnership met Winner een proces van interventies te initiëren dichtbij de praktijk in het primaire proces om deze beweging te realiseren. De aangescherpte strategie op weg naar ‘World Class’ is vertaald in concreet gedrag wat iedere medewerker en dus ook manager vanaf morgen concreet anders zou moeten doen. Deze ‘gedragsgaps’ zijn de basis geweest om met de leidinggevenden en met hen de medewerkers aan de slag te gaan om dit gedrag concreet te maken in de day-to-day business. Via hands on coaching, intervisie op kantoor, klanten uitnodigen in sessies, reflectie krijgen op patronen en onderstromen, elkaar continu feedback geven op het nieuwe gedrag, continue de focus houden op congruentie in het voorbeeldgedrag van de leidinggevenden, continu de WHY blijven uitleggen om tot een doorleefde visie te komen, is het gelukt om de boel in beweging te krijgen. Bij aanvang is een 0-meting gemaakt waarbij de medewerkers de leidinggevenden hebben beoordeeld in hoeverre ze het nieuwe voorbeeldgedrag al lieten zien in de praktijk. De gemiddelde score was 7,2. Een klein jaar later was dit al een 8, wat een ongelooflijke impact had om de medewerkers de slag naar het nieuwe gedrag te maken, hetgeen een substantiële positieve invloed op de medewerkers -en klanttevredenheid/NPS had, wat weer goed is geweest voor de omzet -en winstontwikkeling. 

Uiteraard is deze beweging niet gereed, maar in een relatieve korte periode is er een flinke slag gemaakt, waarbij de mensen zichzelf ander gedrag hebben eigengemaakt waardoor de wendbaarheid en de warme verbinding met de klant maar ook de onderlinge samenwerking enorm zijn gegroeid. Dit is een prachtige uitkomst van het partnership Winner-CBRE waarbij de beloning van Winner (deels) prestatieafhankelijk was en op een succesvolle manier is gerealiseerd.