•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

Nieuwsberichten

Leiderschapsontwikkeling in en met de natuur

Leiderschapsontwikkeling in en met de natuur!...

Lees meer

Uitnodiging voor HR professionals in DGA- en familiebedrijven

Wij verzorgen op 18 april a.s. een...

Lees meer

Obvion

05-09-2014

Obvion wil aansluiting op veranderende markt en klantbehoeften

 

De behoeften van klanten op de hypotheekmarkt veranderen snel en Obvion wil doorgroeien naar een organisatie die klaar is voor de klant en klantbehoeften van morgen en vooroplopen in de toekomstige markt-ontwikkelingen.

 

Ronald Touwslager, Directievoorzitter Obvion: "Met Winner hebben wij een traject ontworpen en ingezet om van Obvion een meer wendbare organisatie te maken en de emotionele klantbeleving verder te verhogen. Samen met Winner werken we vanuit een heldere visie, zonder in detail uitgewerkt programma, maar juist met gerichte interventies in de praktijk. Winner begeleidt onze teams op een plezierige doch zeer scherpe wijze. Zij confronteren en spiegelen. Het is vanzelfsprekend een langjarig traject, maar we kunnen nu al vaststellen dat de samenwerking leidt tot daadwerkelijke verandering."

 

De aanpak van Winner

Om in te kunnen spelen op de snel veranderende behoeften van klanten op de hypotheekmarkt, heeft Winner in co-creatie met Obvion organisatiebreed het Management Development traject uitgezet. In fase 1 lag de focus op meer outside-in denken en meer klantgericht gedrag. De deelnemers luisterden naar de verhalen, ervaringen, wensen en tips van klanten, tussenpersonen en succesvolle ondernemers wat leerzaam en soms confronterend was. Vanuit de WHY hebben de deelnemers het veranderverhaal met elkaar doorleefd en gewerkt aan een stevige leidende coalitie, om op basis van vertrouwen en veiligheid met elkaar scherper te zijn en elkaar aan te spreken om tot topresultaten te komen.

De aangescherpte klantenpartnerstrategie leidt tot het vaststellen van concreet gedrag dat in de organisatie moet veranderen, om de toekomstige marktontwikkelingen en klantbehoeften te kunnen bijbenen. Deze gedragsgap is in fase 2 de basis voor ieder team om, gezien de teamfase en teamdynamiek, te bepalen wat nodig is om met elkaar deze gedragsgap in het dagelijks handelen te integreren. Winner begeleidt de teams dichtbij de praktijk en hands on met een balans tussen de realisatie van het strategische kader en de specifieke behoefte van ieder team. Stap voor stap leidt dit tot het nieuwe noodzakelijke gedrag en een betere dienstverlening richting klant. Ook verhoogt de agiliteit van de medewerkers om de toekomstige ontwikkelingen te kunnen bijbenen met een outside klantperspectief. De directie en leidinggevenden komen maandelijks bij elkaar om elkaar scherp te houden op eigen congruent voorbeeldgedrag. Er wordt bepaald waar bijgestuurd moet worden om de verandering en concretisering van de klantenpartnerstrategie succesvol te realiseren. Dit heeft tot goede aantoonbare resultaten op gedragsniveau alsook op harde output-factoren geleid, welke weg zal worden voortgezet de komende periode. 

 

Resultaat

In co-creatie hebben Obvion en Winner een aantal ‘sleutels’ gevonden om vanuit de onderstromen en patronen in de organisatie naar nieuw noodzakelijk gedrag te komen in alle teams in de organisatie. De conditioneringen veranderen daadwerkelijk om versneld de nieuwe klantenpartnerstrategie te realiseren met elkaar!