•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Introductiefilm

Inspirerende Management Ontwikkel Leergang afgerond

13-04-2018

Onlangs hebben we weer een mooie Management Ontwikkel Leergang afgerond. De deelnemers werkten gedurende het traject in projectteams van 4 personen aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan een business gerelateerd project. De resultaten hiervan werden gepresenteerd voor de coaches van de deelnemers, een panel van het platform Opleidingen, directieleden en andere genodigden. Het was geweldig om te zien en horen hoe de deelnemers in een half jaar gegroeid zijn!

Het traject is in co-creatie met de Academy, de stuurgroep en deelnemende managers zelf door ons opgesteld d.m.v. een combinatie van de kracht van samen leren met een individuele aanpak. Het programma is flexibel en is aangepast aan de actuele behoeftes van de deelnemers. Allereerst heeft de groep verdiept kennis met elkaar gemaakt en is er een veilige omgeving gecreëerd.

De deelnemers volgden een schermworkshop wat een goede reflectie weergaf van ieders reactie op diverse leiderschapsstijlen. Vervolgens werd men gestretched op weg naar teamleiderschap. Middels outdoor teamopdrachten is met nieuw gedrag geëxperimenteerd. Daarnaast is er voldoende rust in het programma ingebouwd ten behoeve van reflectie. Het strategisch vermogen van de deelnemers is verstrekt door het werken in vier business projectteams met een multidisciplinair en real life karakter. Winner coacht de managers van de deelnemers zodat zij als een waardevolle coach fungeren. Periodiek worden de projectteams begeleid in het proces zodat het geleerde in de praktijk wordt doorvertaald. Het belang van de leergang is benadrukt in een dialoog met de CFO. De RvB is nauw betrokken in het gehele leiderschapstraject middels dialogen, sponsoring en sparringpartner in de projecten en change-vraagstukken van de organisatie. Het persoonlijke leiderschap heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt middels coaching, een persoonlijkheidsinstrument en door met ieders individuele praktijkcases aan de slag te gaan door o.a. te oefenen met acteurs. Tevens wordt de verbinding met de praktijk helder middels de inbreng van actuele cases door externe gasten. De deelnemers ervaren hoe ze verbinding maken met een klant en hoe klantbehoeften helder worden; impactvol en zeer leerzaam. Door de variatie van denk- en doe sessies beklijft het geleerde maximaal.

Inmiddels hebben we circa 175 project- of lijnmanagers getraind van deze klant en er zullen er nog meer volgen. Zij zijn door het uitdagende programma verder geboeid en gebonden aan de organisatie. Deze doorgroei helpt bij succession planning.