•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Introductiefilm

Obvion Management Development traject

17-09-2014

De behoeften van klanten op de hypotheekmarkt veranderen snel en Obvion wil doorgroeien naar een organisatie die klaar is voor de klant en klantbehoeften van morgen en vooroplopen in de toekomstige markt-ontwikkelingen.

De aanpak van Winner

Om in te kunnen spelen op de snel veranderende behoeften van klanten op de hypotheekmarkt, heeft Winner in co-creatie met Obvion het Management Development traject (MD-traject) uitgezet voor de directieleden, managers en teamleiders. Tijdens het traject lag in jaar 1 de focus op meer outside-in denken en meer klantgericht gedrag. De deelnemers luisterden naar de verhalen, ervaringen, wensen en tips van klanten, tussenpersonen en succesvolle ondernemers wat zowel leerzaam en soms confronterend was.

Het management leerde tevens duidelijker verwachtingen uit te spreken onderling en richting medewerkers. Door meer feedback te geven en scherpte te creëren tussen medewerkers hoeft er minder omhoog gedelegeerd te worden. Daarnaast leerde men dat delegeren en loslaten belangrijk is om medewerkers met potentie verder te laten groeien en ontwikkelen. Tevens is er veel aandacht geweest voor de toekomstige markt– en klantontwikkelingen en hoe daar strategisch op in te spelen. Jaar 1 van het MD-traject werd afgesloten met een sfeervol Learning Gala met tien boeiende en kleurrijke presentaties waarin de leidinggevenden van Obvion lieten zien hoe zij Obvion beter willen voorbereiden op de toekomst. Het gala werd afgerond met een heuse ‘Oscar-uitreiking’.

Resultaat

Het belang van het ontwikkelen van een integrale kijk op klantgerichtheid werd duidelijk gedurende het MD-traject van een jaar. Het is nodig om meer over de afdelingen heen te gaan werken, meer met elkaar in gesprek te gaan. Als vervolg start in het tweede jaar een People Development-traject, waarbij de medewerkers samen met de leidinggevenden aan de slag gaan om vanuit de klant en markt de organisatie en het daarbij passende gedrag van morgen vorm te geven. Daarbij zal het verandervermogen van de medewerkers van Obvion groeien, zullen de medewerkers nog dichter naar de klant opschuiven en ontstaat er in een cultuur van feedback geven en aanspreken ruimte voor creativiteit, lef en ondernemerschap.