•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leiderschapsreis: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

Nieuwsberichten

Leiderschapsontwikkeling in en met de natuur

Leiderschapsontwikkeling in en met de natuur!...

Lees meer

Uitnodiging voor HR professionals in DGA- en familiebedrijven

Wij verzorgen op 18 april a.s. een...

Lees meer

Presentatie boek 'Vasthouden is loslaten'

09-05-2017

“In “Vasthouden is loslaten” beschrijven Ronald Touwslager en Robert Gieling op toegankelijke en aanstekelijke wijze hoe Obvion zichzelf in enkele jaren opnieuw wist uit te vinden.” Aldus Wiebe Draijer, voorzitter raad van bestuur Rabobank in zijn voorwoord.

 Op 8 mei jl. hebben Ronald Touwslager, CEO van Obvion NV en ondergetekende ons boek "Vasthouden is Loslaten" gepresenteerd  op het hoofdkantoor van de Rabobank. Aanwezig was een breed gezelschap vanuit het bedrijfsleven. Het eerste boek is overhandigd  aan Berry Marttin, lid van de raad van bestuur Rabobank. 

 “Vasthouden is loslaten” is niet het zoveelste veranderboek, maar nu eens een op feiten gebaseerd ervaringsverhaal. Een reis naar  een wendbare en extreem klantgerichte organisatie, met daarin inspiratie voor iedere organisatie. Over zelfsturing, agile werken,  veranderend leiderschap, onconventionele acties en meer. Voor bestuurders en managers die beseffen dat een voortdurende  aanpassing aan de externe werkelijkheid noodzaak is.

 

Het boek geeft een inkijk in de keuze van hypotheekverstrekker Obvion om door interne aanpassingen de wendbaarheid en klantgerichtheid van de organisatie exponentieel te laten groeien. Daarbij werden bestaande paradigma's terzijde geschoven en een nieuwe manier van werken omarmd. Gebaseerd op vertrouwen en verantwoordelijkheid geven.

 

Ronald Touwslager zegt daarover: "Veel organisaties zijn gefocust op interne reorganisaties terwijl er in het gedrag van de medewerkers feitelijk niets verandert. In de vele veranderingen die ik in mijn loopbaan heb meegemaakt, viel mij op dat het merendeel hiervan instrumenteel en technocratisch waren. Ook bij Obvion was men al jaren bezig met veranderen. Alle bestaande verandermodellen ten spijt, is vijf jaar geleden gekozen voor een nieuwe werkwijze die echt ingrijpt op de werkplek van de individuele medewerkers. Met als uiteindelijk doel een organisatie te creëren waarbij in een ieders functioneren het belang van de klant leidend is".

Ik ben nauw betrokken bij veranderprocessen. "Het is mijn passie om mensen en organisaties in beweging te krijgen, zodat medewerkers geïnspireerd en ondernemend zijn om elke dag het beste voor hun klanten te kunnen betekenen. Waarbij de klantervaring excellent is en waar elke dag wordt geleerd met en van klanten. Waar ondernemend leiderschap zichtbaar is in congruent voorbeeldgedrag bij leidinggevenden en medewerkers met het klantbelang voorop.” 

 

Dit boek is bedoeld om bestuurders en managers te inspireren. Met bestaande voorbeelden van successen, maar ook geleerde lessen. Bestuurders en managers die beseffen dat een continue beweging noodzakelijk is voor een gezonde bedrijfsvoering kunnen met dit boek hun voordeel doen. Het biedt inzichten en inspiratie om de wendbaarheid en klantgerichtheid van de organisatie te vergroten, met aantoonbaar tevreden medewerkers en klanten als uiteindelijk resultaat. 

Het boek is uitgegeven in eigen beheer.

ISBN 978-90-826863-0-2 

 

Als je interesse hebt in het boek, stuur dan een mail aan [email protected] of ga naar het bestelformulier.

In de media zijn ook publicaties over het boek verschenen:

am: ‘Veranderingen vaak technocratisch en instrumenteel’

VVP, Kennis en inspiratiemagazine voor financieel adviseurs

 

Met vriendelijke groet,

Robert Gieling