•  

  Benieuwd wat we de afgelopen 25 jaar gedaan hebben?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Ons team

 •  

  Leadership Journey: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Directievoorzitter Obvion: samenwerking met Winner leidt tot daadwerkelijke verandering

 •  

  Onze impact gratis ervaren? Informeer naar de mogelijkheden.

 •  

  Lijkt het gras altijd groener bij de buren?

 •  

  Benieuwd hoe Winner vleugels geeft aan Red Bull?

Nieuwsberichten

Energizers voor virtuele teams

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken,...

Lees meer

Corona-proof trainen op locatie

Momenteel verzorgen we onze trainingen...

Lees meer

Alex Lanz


Kunnen bewegen zonder van je ankers te raken, is een groeiende ‘kunst’ in onze steeds sneller veranderende wereld. En niet altijd gemakkelijk. Ik help mensen effectief om te gaan met veranderingen binnen of buiten henzelf en/of beter te presteren. Snel en concreet, met behulp van bewezen methoden en technieken zoals change management, business mediation, systeemdesign en teamontwikkeling. Aangevuld met mijn ervaring en eigen opvatting over de essentie van veranderen: uitgaan van wat mensen beweegt, belemmert en belangrijk vinden. Grote én kleine dingen.

Ik ben geboren in Italië en heb econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Bologna. Daarna heb ik bij PwC in Duitsland ondernemingen begeleid bij het optimaliseren van hun processen en het reduceren van risico’s. Voor 2007 was ik verantwoordelijk voor de interne organisatie van The Explorer Compagnie, een in Nederland gevestigde, internationaal gerichte handelsorganisatie en was ik actief betrokken bij business development projecten. Vanaf 2007 ben ik in meerdere Europese landen actief als facilitator.

Ik wil mensen helpen om gehoord en begrepen te worden door onderwerpen aan te snijden die de essentie raken. Ik heb postuniversitaire studies op het gebied van conflictmanagement, change management en systemdesign gedaan en ik ben partner van de Medius GmbH in Münster.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door mijn neutrale en transparante opstelling en mijn doelgerichtheid met aandacht en respect voor alle betrokkenen. De aard van het vraagstuk en de mogelijkheden van de betrokkenen bepalen vervolgens wat er precies gebeurt. Bij alles wat ik doe, ben ik erop gericht mijn begeleiding zo ‘licht’ mogelijk te maken en betrokkenen zo snel mogelijk (hun eigen) zekerheid, harmonie en autonomie te laten creëren, heroveren of vergroten.