•  

  Kent u ons nieuwe boek 'Vasthouden is loslaten?'

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Leadership Journey: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Directievoorzitter Obvion: samenwerking met Winner leidt tot daadwerkelijke verandering

 •  

  Benieuwd hoe Winner vleugels geeft aan Red Bull?

 •  

  Onze impact gratis ervaren? Informeer naar de mogelijkheden.

 •  

  Lijkt het gras altijd groener bij de buren?

Nieuwsberichten

Uitbreiding Leadership Journeys 2018

De komende weken verzorgen we weer een aantal...

Lees meer

Eva Beerends partner van Winner

Met veel plezier delen we mede dat Eva...

Lees meer

Intervisie voor leiders


Intervisie tussen leiders van diverse organisaties

 

Is dit iets voor jou?

Het klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Als leider heb je te maken met een veelheid aan zaken: een volle agenda, talloze ontwikkelingen binnen en buiten jouw organisatie, jouw eigen belangen naast verschillende belangen van anderen. Anderen meenemen, focus houden, verandering faciliteren en sturen, het lerend vermogen in je organisatie helpen ontginnen. Allemaal zaken waar je als leider mee te maken hebt en waarbij je de balans wilt houden. Balans in eigen energie en gezondheid, en ook balans in het spanningsveld tussen het managen van de korte termijn en het leiden naar het perspectief op lange termijn, vanuit een heldere visie.

Je bent niet de enige! In onze praktijk blijken alle leiders die wij ontmoeten dit te herkennen. Dat maakt ook nieuwsgierig: hoe doen anderen dat? Wat is voor hen succesvol geweest? Waar lopen zij tegen aan? Welke persoonlijke thema’s spelen hier doorheen?

Bijzondere ontmoetingen

Het reflecteren op jouw opvattingen en gedrag, het nader beschouwen van de situaties waarin jij en jouw organisatie zich bevinden, het uitwisselen van ideeën en oplossingsstrategieën; het blijkt van groot belang om je verder te ontwikkelen, effectief te zijn en de balans te bewaken. Even afstand nemen, zaken vanuit diverse perspectieven bekijken en kritisch observeren zijn van grote waarde voor elke leider. Omdat je duurzaam resultaten wilt boeken.

Intervisie is een manier om dit op regelmatige basis te doen. Je ontmoet diverse leiders uit diverse organisaties, waarmee je een klankbord en spiegel voor elkaar vormt.

Het biedt je een groep waarmee je:

Een rustpunt creëert en afstand kunt nemen om te reflecteren
Helderheid schept in complexe vraagstukken
Zaken van diverse kanten leert zien, waarmee je jouw systeemblik (het geheel zien) verder ontwikkelt
Inzicht krijgt in je eigen kracht en schaduwkanten
Jouw gedragsrepertoire kunt verbreden
Meer probleemoplossende strategieën eigen maakt
Anderen leert coachen en spiegelen
Een netwerk hebt met sparringpartners om op terug te vallen

Samen leren

Bij intervisie gaat het om de interactie. Door uitwisseling, is het mogelijk met elkaar mee te denken, elkaar te bevragen en te confronteren. Intervisie blijkt een hele hoge transfer te hebben van hetgeen in de bijeenkomst geleerd is, naar de praktijk: je brengt vraagstukken in die nu spelen en kunt er direct na de intervisie mee verder.

In een sfeer van vertrouwen kun je open en nieuwsgierig onderzoeken wat er speelt in de vraagstukken van elke deelnemer. Je leert over zowel de vragen van jezelf als die van anderen. Je gaat vragen achter de vragen zien en ontdekt de rode draden in jouw ontwikkeling en vraagstukken. De groep maakt gezamenlijk een ontwikkeling door en dat draagt weer bij aan de diepgang en rijkdom van de oogst van elke sessie.

Professionele begeleiding

Winner biedt leiders de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in intervisiegroepen, onder leiding van een ervaren intervisiecoach die het proces in de bijeenkomsten ondersteunt. Wij organiseren de bijeenkomsten en bieden een rustige locatie in het midden van het land.

De groep leert met behulp van diverse, bij het vraagstuk geschikte, intervisiemethoden steeds zelfstandiger vorm geven aan de sessies. De begeleider kan, naast het begeleiden van het proces, vanuit eigen professionaliteit ook input geven en de groep handvatten bieden bij vraagstukken.

Organisatie

Groepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers die elkaar 4 maal per jaar ontmoeten. De bijeenkomsten duren 2,5 uur en de kosten zijn € 995,- exclusief BTW.

De eerste startdata (2 verschillende groepen) zijn:

9 maart 2017 – 14.30 – 17.00 uur

of

14 maart 2017 – 14.30 – 17.00 uur


De vervolgsessies plannen we in overleg met de deelnemers.

Indien je andere leiders kent die hier ook enthousiast van worden, dan houden we ons natuurlijk graag aanbevolen.

Aanmelden kan bij Jannij van Bijnen; 0418-678000 of via mail jannijvanbijnen@winnernetwork.com. Graag doorgeven welke startdatum je voorkeur heeft.